Alain Johan Dufour

 

Alain Johan Dufour föddes 1969 i Paris, där han även växte upp. En stor del av sin skolgång gick han i Decrolyskolan. Då han är son till en svensk mor och en fransk far, åkte hans familj till Sverige varje sommar och ibland även vid jul. Under tonåren blev han alltmer förtjust i Stockholm. Dessutom intresserade han sig för nordisk musik och var under sina sista år i Frankrike en hängiven lyssnare av Sveriges Radios utlandsprogram, som på den tiden hade sändningar på franska.

Sommaren 1987 valde Johan - som innan dess brukade tilltalas vid sitt franska förnamn, Alain - att flytta till Sverige. Här har han tagit intryck av folkmusiken och folkdanstraditionerna, haft utbyte av landets rika körliv och utvecklats i kontakt med tonsättare som Ralph Lundsten, Jonny Goetzinger, Gabriella Gullin, Hans Lunell, William Brunson, Niklas Breman och Johan Hammert. Sedan 1998 bor han i Tyresö, utanför Stockholm. Företaget Beaujoli grundade han i början av år 2000.

Förutom musik är Johan road av andra tillämpningar av matematik, exempelvis programmering. Du kan komma åt ett av hans program, som hjälper till att lösa Rubiks kub, genom att välja länken här nedan. Han är också intresserad av spår- och övrig kollektivtrafik samt av samhällsfrågor som miljö och solidaritet. Dessutom uppskattar han god mat. Faktum är att han är med i en högst exklusiv Finsmakarakademi, som i dess glansdagar räknade upp till tre ledamöter, nämligen förutom honom själv, hans farfar och barndomshemmets katt! Jo, just det förresten... katter är ytterligare något som han håller varmt om hjärtat.


Smakprov på musik av Alain Johan Dufour
Program som löser Rubiks kub
Information om Beaujoli
Startsida (http://www.beaujoli.se)